Informatie

Ontstaan van de Rietvissers te Oelegem

 

07        10

De Rietvissers van Oelegem zijn ontstaan op 11 Februari 1994.

De visvijver is uitstekend gelegen, in een rustige, bosrijke omgeving en gemakkelijk te bereiken via de Zandhovensteenweg. Met 14 vissende leden hebben we onze eerste wedstrijd gevist in heel barre omstandigheden, de motivatie om te vissen was zo groot, en alle begin is moeilijk, het heeft, één uur en drie kwartier geduurd toen de eerste vis gevangen werd door Paul Boen, ocharme! een kleine snoek van 400 gr.De eerste clubkampioen van 1994 was onze voorzitter Mols Julien en 39 leden telden we einde vis seizoen. Vanaf de eerste dag van ons bestaan zette ieder lid zich voor 100% in, het was zo fijn te zien hoe groot de ambitie was bij iedereen om onze club op te bouwen, het ledenaantal groeide van jaar tot jaar. De visvangst veranderde en verbeterde jaar per jaar.

1994 – De eerste viswedstrijden in barre omstandigheden
eerstewedstrijd

Vanaf de prille jaren van De Rietvissers werd er niet alleen gevist, er stonden nog tal van andere activiteiten in onze agenda dat heel veel succes kende, te veel om op te noemen, maar het was zeer zeker de moeite waard om er aan deel te nemen…Ook worden er ieder jaar, enkele ton levende brasem op de vijver bijgezet, zo een levering van dichtbij zien is wel interessant! Wie interesse heeft om eens een kijkje te nemen tijdens zo’n levering, mag altijd contact opnemen met een van de bestuursleden…Met de jaren werd er ook een fietspad aangelegd naast het anti-tankkanaal, dat zorgt voor extra wandelaars en fietsers, in de zomer periode vinden vele mensen de rust en ontspanning aan onze visvijver, ze kunnen tijdens de wedstrijden genieten van de vissers die proberen een visje aan de haak te slaan. Met een frisse pint op het terrasje van onze kantine, is het echt genieten van den boerenbuite. Kom gerust eens een kijkje nemen.
Het is altijd spannend , wie de clubkampioen van het jaar zal worden of geworden is, wel, ook deze info vind je allemaal terug op onze website. Vanaf de eerste jaren is er ook een tijdschriftje ( Het Rietvisserke) gemaakt, daarin zijn zowat alle gebeurtenissen in opgestapeld van de afgelopen jaren. Wie interesse heeft om in onze club aangesloten te worden, kan altijd contact opnemen met één van de bestuursleden.

Anno 1994 vs heden
0411